Schapenhart gevuld met zuurkool
Het schapenhart krijgt dankzij de zuurkool een bijzonder frisse smaak. Prachtig als voorgerechtje. Bron: Cook It Simply, aangepast door Martin Woestenburg en Norbert Mergen tijdens de Soirée Choucroute et Mouton op 22 januari 2012.
Ingrediënten
- 2 schapenharten
- Een plukje zuurkool of 8 kleine augurken of 3 lepels kappertjes
- 3 eetlepels cottage cheese
- 250 ml bouillon
- boter
- 2 eetlepels tomatensaus
Bereiding
- Droog de harten.
- Snij de augurken of kappertjes fijn en meng het zuur met de cottage cheese.
- Vul de harten met het mengsel.
- Sluit de opening af met satéprikkers.
- Breng de bouillon aan het pruttelen, en kook de gevulde schapenharten voor 1 tot 1,5 uur. Dit kan ook in de oven op 180 °C.
- Verwijder de schapenharten en hou ze warm.
- Voeg de tomatensaus toe aan de bouillon en kook het geheel in.
- Serveer de schapenharten met de saus eroverheen en wat peterselie.
Laat een reactie achter
Wilt u zich mengen in de discussie?Voel u niet bezwaard om bij te dragen!