Schapenhart gevuld met zuurkool

Het schapenhart krijgt dankzij de zuurkool een bijzonder frisse smaak. Prachtig als voorgerechtje. Bron: Cook It Simply, aangepast door Martin Woestenburg en Norbert Mergen tijdens de Soirée Choucroute et Mouton op 22 januari 2012.

Ingrediënten

  • 2 schapenharten
  • Een plukje zuurkool of 8 kleine augurken of 3 lepels kappertjes
  • 3 eetlepels cottage cheese
  • 250 ml bouillon
  • boter
  • 2 eetlepels tomatensaus

Bereiding

  • Droog de harten.
  • Snij de augurken of kappertjes fijn en meng het zuur met de cottage cheese.
  • Vul de harten met het mengsel.
  • Sluit de opening af met satéprikkers.
  • Breng de bouillon aan het pruttelen, en kook de gevulde schapenharten voor 1 tot 1,5 uur. Dit kan ook in de oven op 180 °C.
  • Verwijder de schapenharten en hou ze warm.
  • Voeg de tomatensaus toe aan de bouillon en kook het geheel in.
  • Serveer de schapenharten met de saus eroverheen en wat peterselie.
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.