Pilot met Snitverkenner

Praktijknetwerk Daarom eten we schaap begint een pilot met de Snitverkenner, een tool om schapen online te versnijden. Enkele deelnemers van het praktijknetwerk gaan onderzoeken hoe dit programma past binnen hun bedrijfsvoering. Daarna kijken we of we de Snitverkenner kunnen inzetten bij online verkoop van lamsvlees en schapenvlees.

De Snitverkenner zit ingenieus in elkaar. Op de computer kun je met een aantal muisklikken aangeven hoe je een schaap (of lam) versneden wil hebben, in welke snits. De Snitverkenner kan op verschillende manieren door schapenhouders gebruikt worden. Binnen het schapenbedrijf kan de schapenhouder de Snitverkenner gebruiken als middel om te communiceren met slager en consument, over de wijze van levering en de kosten. De Snitverkenner kan ook extern ingezet worden als marketing tool voor schapenhouders of onderdeel van een online winkel.

Binnen Daarom eten we schaap start in september een pilot met een aantal schapenhouders om te onderzoeken hoe de Snitverkenner het beste past binnen de verschillende bedrijfssystemen, hoe de Snitverkenner via www.daarometenweschaap.nl ingezet kan worden om schapenvlees te verkopen, en welke praktische zaken de schapenhouders met het werken met de Snitverkenner tegen komen. De Snitverkenner is ontwikkeld door het bedrijf WizWise, dat ook zorgt voor de ondersteuning van de schapenhouders.

De schapenhouders zullen allereerst droog oefenen met de Snitverkenner, zodat ze het programma leren kennen. Daarbij zullen ze ook kijken hoe het programma past binnen het bedrijf, en hoe het programma het best valt te gebruiken. In oktober wordt deze fase geëvalueerd. Na deze evaluatie wordt gekeken of het handig is om de Snitverkenner in te zetten in een online verkoopkanaal van lamsvlees en schapenvlees. Hiervoor wordt een marktplaats voor schapenvlees ontwikkeld. In december volgt een eindevaluatie, en wordt gekeken hoe de schapenhouders verder gaan met de Snitverkenner.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.