Goed schapenvlees is mals rood vlees dat smaakt naar kruidig wild. Het is net zo makkelijk te bereiden als rundvlees of als lamsvlees. Daarom kun je als je wilt proeven van schapenvlees heel makkelijk zoeken naar de vele recepten die er zijn met rundvlees of lamsvlees.

Hieronder staat onze continu groeiende verzameling recepten. Hierbij wordt steeds verwezen naar het deel van het schaap dat het meest geschikt is voor het recept. Een schaap is op te delen in 7 grote delen; die zijn vervolgens in meer dan 150 delen te verdelen.

Nek
Nek
Schouder
Schouder & Schenkel
Rug
Rug
Lende
Lende
Bout & Schenkel
Bout & Schenkel
Borst & Buik
Borst & Buik

Mana'queesh

/
De Libanese Barbara Abdeni Massaad geeft in haar boek Man'oushé – Inside the Street Corner Lebanese Bakery een prachtig overzicht van de vele manieren waarop in Libanon brood, taart, platbrood en pizza's worden gemaakt. Ze geeft hierin ook vier varianten van kleine vleespizza's met Awarma (een confit van schapenvlees) op traditioneel Libanees platbrood, het Khoubiz. Het recept voor Awarma staat hier.