Mana’queesh

De Libanese Barbara Abdeni Massaad geeft in haar boek Man’oushé – Inside the Street Corner Lebanese Bakery een prachtig overzicht van de vele manieren waarop in Libanon brood, taart, platbrood en pizza’s worden gemaakt. Ze geeft hierin ook vier varianten van kleine vleespizza’s met Awarma (een confit van schapenvlees) op traditioneel Libanees platbrood, het Khoubiz. Het recept voor Awarma staat hier.

Download het recept voor Mana’queesh

Bron: Barbara Abdeni Massaad, Man’oushé – Inside the Street Corner Lebanese Bakery, 2005

mana'queesh

Ingrediënten

  • 360 gram witte bloem
  • 150 gram cakemeel
  • 2 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 2 tl gist of 1 tl gedroogde gist
  • 15 ml olie
  • 250 ml lauwwarm water
  • 400 gram Awarma

Bereiding

  • Meng de bloem en het cakemeel met zout en suiker, en los de gist op in het water.
  • Meng beide met de olie, en kneed hiervan een deeg. Kneedt dit 5 tot 10 minuten door.
  • Laat dit deeg in een met een theedoek afgedekte schaal voor 1,5 tot 2 uur rijzen.
  • Kneed het deeg opnieuw, en verdeel het in vier stukken.
  • Maak van de vier deegstukken vier ronde plakken.
  • Beleg de vier deegplakken met elk 100 gram Awarma, en bak dit in een oven op 200°C of in een koekenpan op middelhoog vuur voor 7 tot 10 minuten, tot het deeg goudbruin is.
  • Twee andere varianten van Barbara Abdeni Massaad:
    • Eieren: beleg het deeg met de Awarma en 2 eieren per deegplak.
    • Hangop: spreidt de Awarma samen met 60 ml hangop uit op de deegplak, vouw die dicht, en bak voor 7 tot 10 minuten in een oven op 200°C.
0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.