Kofta kebab

Het woord ‘kofta’ komt oorspronkelijk van het Griekse Κεφτές (Keftes). Dat betekent zoveel als ‘kleine stukjes’. Het Perzische woord ‘küfta’ betekent ‘vleesbal’. Kofta wordt gegeten van Griekenland tot in India, en krijgt in verschillende landen verschillende namen: köfte, kefte, küfta, kefta, koofteh, quofte, enzovoorts. Telkens gaat het hierbij om gehaktballen in saus. De gehaktballen worden gestoofd, gebakken of gekookt voordat ze in de saus gaan. Bij deze versie gaan de gehaktballen aan de spies op de grill of de barbecue. Serveer ze met Griekse yoghurt met wat zout, knoflook en verse munt of een frisse tomatensaus, bij shoarmabrood of gekookte rijst en een frisse salade. Tussen de vleesballetjes kunnen partjes ui en stukjes paprika gespiest worden, als variatie.

Borst & Buik

 

Schapengehakt kan van al het schapenvlees gemaakt worden, maar het is zonde om daar de betere delen voor te gebruiken. Meestal wordt schapenvlees gemaakt van de borst en de buiklap.

 

 

Ingrediënten

  • 1 kg schapengehakt
  • 1 ui
  • 2 tl komijnpoeder
  • 2 tl korianderpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • Eventueel: partjes ui en stukjes paprika

Bereiding

  • Meng het schapengehakt met de geraspte uit, de specerijen en wat zout en peper goed door elkaar.
  • Vorm het mengsel tot worstjes die passen op de spies.
  • Rooster ze op de hete grill of barbecue rondom goudbruin.

kofte kebab paprika kofte kebab

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.