Publiek smult van schaap in de meiknollen

Ondanks de regen kwamen er veel mensen naar de Dag van het Levend Erfgoed op 3 juni in Arnhem, waar ook Daarom eten we schaap present was. Grijzebeer oerkookte er Schaap in de meiknollen.

Het eerste weekend van juni was een compleet Daarom eten we schaap-weekend. Op vrijdag 1 juni organiseerden we een symposium over de financiering van schaapskuddes, naar aanleiding van de trektocht Schapen Op Drift van drie Gelderse herders. Op zaterdag 2 juni proefden een dertigtal mensen van schapenvlees tijdens het ZELDZAAM lekker-festival van de Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH). En op zondag 3 juni presenteerde het praktijknetwerk zich opnieuw aan het publiek op de Dag van het Levend Erfgoed van de SZH.

Het was een regenachtige dag op het terrein van de stadsboerderij Presikhaaf in Arnhem. Ondanks dat kwamen er veel mensen op de bijzondere en vaak zeldzame huisdierrassen af die op het terrein waren uitgestald. Onder die dieren ook zeldzame schapenrassen, zoals het Friese Melkschaap, de Schoonebeeker, en de Drentse, Veluwse en Kempische Heideschapen. Voor Daarom eten we schaap kookte Grijzebeer (Willem ter Steeg) boven een open vuur in een grote gietijzeren pan een prachtig seizoensrecept: schaap in de meiknollen. Aan het eind van de dag werd dat met veel genoegen gegeten, als afsluiting van een mooie maar natte dag.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Wilt u zich mengen in de discussie?
Voel u niet bezwaard om bij te dragen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.