Wat doet praktijknetwerk Daarom eten we schaap met ondernemen?
Marktonderzoek
De studentes Janine Lardinois en Ethy de Haas van HAS Hogeschool hebben in het voorjaar van 2013 een onderzoek uitgevoerd naar de marketing van schapenvlees van extensieve schapenhouders. Hieruit blijkt dat schapenhouders weinig tot geen cashcows hebben, en dat ze voor elke bedrijfsmatige activiteit telkens opnieuw veel geld of arbeid moeten investeren – of dat nu de verkoop van schapenvlees is, de opzet van een educatieprogramma of de aanbesteding voor een begrazing.
Symposium over financiering
Op 1 juni 2012 organiseerde praktijknetwerk Daarom eten we schaap het symposium Daarom eten we schaap, over de financiering van schaapskuddes. Daarvoor had de provincie Gelderland in het Huis der Provincie in Arnhem ter beschikking gesteld. Er kwamen zo’n tachtig mensen, schapenhouders, natuurbeschermers, beleidsmakers, politici, wetenschappers en belangenbehartigers.